Wat is reflexologie

De voeten, handen en oren zijn als het ware een landkaart van het lichaam. Vele punten op de voet, hand en oor staan in verbinding met o.a. organen, klieren en spieren in het lichaam. Deze worden reflexzones genoemd. De verbinding loopt via de zenuwbanen en meridianen (energiebanen).  Dit gegeven wordt in de reflexzonetherapie al ruim 5000 jaar toegepast. O.a. in Egypte, China en bij de Indianen.

De mens was zich vroeger erg bewust van de natuurwetten. Al geruime tijd zijn wij deze kennis kwijtgeraakt. Onze intuïtie is vaak geblokkeerd, ons denken ontkent het verband tussen lichaam en geest, en ziekte wordt gezien als een mechanische storing. Sinds enkele jaren is dat aan het veranderen. In deze prestatiegericht maatschappij is er bij veel mensen een toenemende belangstelling om meer met jezelf in contact te komen, het lichaam en geest weer met elkaar te laten communiceren.

Reflexologie is het activeren van de natuurlijke genezing van vele klachten d.m.v. bijvoorbeeld voetbehandeling. Het is een volkomen veilige vorm van therapie en werkt zeer ontspannend.